Mediul de afaceri din Cluj a înflorit.

Numărul societăţilor comerciale, SRL, PFA, SRL-D a crescut semnificativ.

Judeţul Cluj ocupă locul II pe ţară la înmatriculările de societăţi comerciale, într-o statistică dată publicităţii de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Statisticile întocmite după criterii de interes public, în baza datelor oficiale, arată că numărul de înfiinţări de firme în Cluj a crescut cu 11,36% în ultimul an, faţă de anul trecut raportat la aceeaşi perioadă.

Ceea ce este de asemenea îmbucurător şi denotă faptul că în Cluj mediul de afaceri a înflorit, este şi realitatea că numărul de societăţi intrate în insolvenţă este în scădere cu 50,38% faţă de 2014.

De asemenea numărul menţiunilor privind vânzarea de firme în Cluj (cesiune părţi sociale) şi cumpărarea de firme în judeţul Cluj, precum şi menţiunile privind schimbarea sediului social din alt judeţ în judeţul Cluj şi stabilirea sediului social în judeţul Cluj a crescut semnificativ faţă de anii trecuţi.

Municipiul Cluj-Napoca se află pe locul al doilea într-un top realizat de Revista Forbes în ceea ce priveşte “cel mai bun oraş pentru afaceri din România în 2016” .